torstai 4. helmikuuta 2010

Minne hän saapui aamun koitteessa??

Hiekka pöllyää maantien reunalla seisovan tutkimusmatkailijan silmiin.. Takana jylhä erämaa kuin Atacama. Hiljaisuutta. Maantie kutkuttaa aivoja: kaikki on avoinna kulkijan mennä. Missä tie, sinne matka...
Pysähtyisiköhän seuraava rekka? Kaukana taivaanrannassa näkyy Motellin kyltti, sellainen josta puolet polttimoista on palanut. B&B; kauhtuneet lakanat ja vahvaa kahvia.. Koko pitkän päivän matkalaukkua pidellyt käsi puutuu, hiertymiä kämmen täynnä. Käsi raukeaa, ote kirpoaa, täysi kapsäkki lävähtää tielle..

Kaikki tutut esineet, keiltä saatu, mistä hankittu. Muistot nostavat tunteet pintaan: päivälliset ystävien kanssa ja turvalliset koti-illat.
Mutta muukalainen ei tunne surua, vaan vapautta, odotusta. Kaipuuta paikosta jotka tulee näkemään ja iloa ihmisistä jotka matkalla odottavat saapuvaa. Iltaaurinko painuu uuden aamun tieltä. Heinäsirkat sirittävät aavemaisesti. Hiekkapöly kostuu tien pintaan. Ilmassa on happea, tuulen vire kaukaa kiitävästä rekasta. Peukku pystyyn. Raskas pysähdys ja jarrujen kiljaisu! Moottorin pörinää ja rannekellon tikitystä. Starttaus. Tie on tyhjä..
(Harmaa tyllihame Indiskasta, harmaa valko ruutuinen pellava paita Marks and Spencer, helmet lasisydämellä itse tehty, monikertaiset helmet Stokka, musta rusetti koru KappAhl. Alempi kapsäkki Anja mummin vanha nelkyt luvun lopusta ylempi kasarin alusta. Ylemmän laisia kapsäkkejä saa nykyisinkin esim. Nukkelasta Tampereelta.)

3 kommenttia:

 1. Tulee mieleen vanha mustavalkoinen elokuva, jos salaperäiset tapahtumat lähtevät liikkeelle...

  En ole seurannut muotiblogeja, koska en innostu pintamuodista, mutta tämä on heti minulaiseni blogi:)

  VastaaPoista
 2. En minäkään muotiblogeista piittaa, vaan tämä sinun blogisi on juuri sitä mistä tykkään - menneen ajan lumosta. Tässä postauksessa se tuleekin heti esille jo tuon erikoisen kuvankäsittelyn myötä.

  Ed. postauksen villatakki on tosi söpö helmineeen.

  VastaaPoista
 3. Tästä blogista täytyykin kysyä, että voinko linkittää sen Blogilistalleni, tämä kun on vähän "yksityinen" vaatekaappisi niin en tohdi sitä suoraan laittaa sinne.

  VastaaPoista